Digitális képzés és onboarding.

Legyen felejthetetlen az első élménye az új kollégáknak!

Spórolj időt és energiát az érkező kollégák betanítása során.


Start Now

Miért bukhat el az új csapatag beilleszkedése?


Gondoltad volna, hogy az első napokon minden új csapattag rengeteg kihívással találkozik? Nincs megfelelő üdvözlő csomag, a feladatok zavarosak, és még a kollégák neveit is nehéz fejben tartani. 

Ha az érkezőknek nincs világos iránytűjük, könnyen elvesznek a vállalati dzsungelben.

Hogy az új csapattag ne érezze magát kívülállónak


Hogy az új csapattag ne érezze magát kívülállónak, elengedhetetlen, hogy minden szükséges információt megkapjon, amely segíti gyors beilleszkedését. Ez nem csak a munkaköri feladatokra vonatkozik, hanem a céges szlengre, a vállalati stratégiára, az eszközök használatára, sőt, még a kávégép helyének ismeretére is.

Egy átfogó tájékoztatóval érdemes kezdeni, amely nem csupán a munkakörre vonatkozó alapinformációkat tartalmazza, hanem betekintést ad a vállalati kultúrába és a napi működésbe is. Fontos, hogy az új munkatársak megismerjék a kollégáikat, a céges rendezvényeket, és a hagyományokat is.


Onboarding, ami működik: A célzott képzés ereje


Sosem volt még ilyen egyszerű betanulni! Egy jól felépített tudásanyaggal a folyamat nem csak hatékony, de élvezetes is. A digitális onboarding nem csupán egy sor papírmunka és unalmas prezentációk sora! Ez az a folyamat, ami felkészít a sikeres munkavégzésre, méghozzá úgy, hogy közben a "tanuló" diktálhatja a tempót.


A célzott képzés ereje abban rejlik, hogy minden információt pontosan akkor adunk át, amikor szükség van rá. Nem kell többé végigszenvedni órákon át tartó előadásokat olyan dolgokról, amik a feladatkörhöz talán sosem kapcsolódnak. Célzott, lényegre törő, és mindenekfelett személyre szabott – így néz ki nálunk az ideális betanítás.


A képzés, ami összeköt: Hogyan építsünk erős csapatot okos beillesztéssel?

Felelősségi körök

Nem csupán feladatok, hanem kapcsolódási pontokat is
Szervezeti hierarchia